I mer modern tid har vi i Sverige inte kunnat satsa på sportevents under en speciellt lång tid. Därför var det en revolution när Svenska Spel kom med stryktipset. Det blev en omedelbar framgång och det är ju faktiskt ett koncept som lever starkt även idag. Men spelarna ville ha mer än det.

Spelarna ville kunna satsa på de matcher de ville själva och på så många de själva ville istället för att satsa på 13 förbestämda matcher. Därför lanserade dåvarande Tipstjänst Oddset Lången, matchen och Toppen 27 Oktober 1986. Nu fanns det mer saker att satsa på och nu hoppades man att det skulle finnas något för alla spelare.

Dessa olika typ av sportspel som Svenska Spel har skapat är en stor anledningen till att sidan är räknat som Sveriges bästa oddsbolag på nätet. Deras valmöjligheter går hem hos de allra flesta!

Oddset lången

I en artikelserie kommer vi beskriva de olika oddset-spelen mer ingående men vi ska ändå ge en grundläggande förklaring här så man vet vad det handlar om. Oddset lången går ut på att man kan satsa på utfallet på mellan 3 och 6 matcher. Eller i vilket fall var det den ursprungliga idén. Numer kan man även satsa på en match eller två matcher så länge de matcherna stöder singel- och dubbelspel. På lången kan man satsa på matcher i många olika sporter. Exempel på sporter som lången erbjuder är tennis, fotboll, ishockey, golf och bandy. Det som gäller här att man ska tippa på om matchen slutar med hemmaseger, bortaseger eller om den slutar oavgjort. Det vill säga 1X2, precis som på stryktipset.

Oddset matchen

Bet on OddsetOm man inte är intresserad av flera olika matcher utan bara vill fokusera på en kan man istället tippa på matchen. Här ska man inte bara gissa vilka som vinner utan man ska även gissa exakt vad matchen slutar. Detta är oerhört kul för en spelare som följer en match live. Att hela tiden kunna hålla koll på matchen och se hur den utvecklar sig gör ju att man kan se hur nära man egentligen är.

Oddset toppen

Oddset toppen var mer till för evenemang såsom till exempel melodifestivalen. Där skulle man helt enkelt tippa toppen, det vill säga de som kommer först. Detta spel har dock tappat rejält i popularitet och finns i stort sett inte längre.

Spela oddset med bonus?

Det går dessvärre inte för tillfället att spela bonus betting hos Svenska Spel. De har inga bonusar för nya spelare. Inte ens för de som vill ta del av deras casinobolag online. Det finns inga erbjudanden för nya spelare – vilket innebär att det krävs mer från Svenska Spel för att locka spelare. Typer av spel likt som Oddset är en stor anledning att många medlemmar stannar kvar .- trots att det inte finns bonusar att spela med.

Sammanfattning

Oddset har sedan det kom i mitten av 80-talet varit ett av de mest populära spel som erbjuds av Svenska Spel. De olika möjligheterna som finns (numer finns ju dessutom fler varianter som Oddset bomben, oddset live samt oddset powerplay) gör att man kan satsa på det man vill när man vill. Under stora matcher brukar det även finnas möjligheter att livebetta på olika varianter av Oddset. Bland annat kan man ofta satsa på slutresultat i kombination med första målskytt vilket ger ett väldigt stort odds tillsammans. I några artiklar framöver ska vi lära oss mer om de olika formerna av Oddset.