Vad är Videopoker?

vad ar videopokerDu kanske undrar över skillnaden mellan videopoker och vanlig poker och det finns ganska så stora skillnader. Till exempel spelar du inte mot andra spelare utan endast mot huset och dig själv, det gäller endast att få en hand och på så vis ta hem en vinst. Det är möjligt att använda oddsen för att räkna ut ifall du bör lägga en hand eller fortsätta, men det finns inga andra spelare att läsa av eller spela ut. Det finns många variationer av Videopoker men en av dem mest populära är fortfarande 5 Card Draw, alltså 5-korts poker. 5-korts Poker var en gång i tiden det mest populära pokerspelet innan Texas Hold’Em tog tag i pokalen, men på videopoker så är det fortfarande högt rankat.

Spela Videopoker

Allt du behöver är en maskin och några marker, för att spela så gör du en insats på en utvald videopokermaskin och får nu din första giv på 5 kort. Nu är det upp till dig att välja om du vill fortsätta på handen, om du redan har en hand så vinner du redan där – men annars får du ett byte av kort. Du väljer vilka kort du vill behålla genom att klicka på ”hold” under kortet och sen ”draw” för att få nya kort på dem du inte valt att behålla. Vissa videopokermaskiner kostar det att ta nya kort och gå vidare till nästa giv och på andra så får du göra det gratis, så innan du trycker på ”draw” så var säker på hur din utvalda videopokermaskin fungerar. Det går även att spela på oddsen men du kommer aldrig ha övertaget över huset, men du kan ändå maximera genom att veta hur stor chansen är att du får den hand du vill ha.

Pokerhänder

Ett Par: Två stycken av samma kort.

Två par: Två unika par.

Triss: Tre stycken av samma kort.

Stege: Fem stycken kort som går i rad, alltså tillexempel 6, 7, 8, 9, 10.

Färg: Fem stycken kort i samma svit kallas för färg(flush) men trots att hjärter och ruter båda är röda, och spader och klöver båda är svarta så går dem inte kombinera. Det måste alltså vara till exempel Fem stycken klöver.

Kåk: Ett par och en triss utgör en kåk.

Fyrtal: Fyra stycken av samma kort.

Färgstege: Har blandas Färg(Flush) och Stege, om du får fem kort i följd i samma svit så har du en färgstege.

Royal Flush: Detta är den ultimata pokerhanden som inte går att besegra, det är en stege med 10, Knekt, Dam, Kung och Äss som är i samma svit. Denna hand är väldigt svår att få och betalar mest.

Förutom standard pokerhänder kan det ibland även finnas andra pokerhänder som tillexempel.

Femtal: Fyra av samma kort och ett joker-kort.

Wild Royal Flush: Används ibland för att ge ut progressiva jackpots och är en Royal Flush som innehåller ett joker-kort.

Double Playoff och Progressiva Jackpots

Double Playoff Progressiva JackpotsOm du har provat riskfunktionen på vissa slotmaskiner så vet du ungefär vad Double Playoff är, fast i detta fall har du faktiskt teoretiska odds på 100,2% att vinna på Double Playoff Round om du har rätt strategi och videopokermaskinen är av rätt sort. Sidospelet Double Playoff i videopoker går ut på att du ska välja om nästa kort som dyker upp kommer att vara högre eller lägre än förgående. Om du gissar rätt så dubblar du din vinstpott, om du gissar fel så förlorar du den. Om du inte vill köra Double Playoff alls eller om du vill hämta ut dina Double Playoff vinster så kan du bara klicka på knappen som vanligtvis säger något i stil med ”Hämta Ut” eller ”Collect”.

Har du spelat slotmaskiner tidigare eller sett någon spela det i filmer, serier eller kanske på casinon? Då har det nog varit svårt att undgå att se att folk spelar och spelar för den stora vinsten som är jackpotten. En vinst som ibland uppgår till över 50 miljoner kronor på vissa slotmaskiner och ännu högre i Las Vegas, finns även att spela för på videopoker. Vanligtvis vinns dessa genom att få en viss kortkombination och vanligtvis måste man göra den högsta möjliga insats för att delta. För att jackpotten konstant ska öka så tas en viss procent från alla deltagares insats som läggs till i jackpotten, detta påverkar inte på något sätt dina vanliga vinster.