Hur spelar jag Keno?

Keno i SverigeFör att spela Keno behöver du en bricka som även kallas för Keno-kort. Ett Keno-kort har 80 rutor med siffrorna 1-80 och målet är som i de flesta lotterier att pricka rätt. Beroende på vem som håller i dragningen så ska du fylla i mellan 1 och 10 eller 1 och 15 nummer, under dragningen kommer sedan 20 nummer eller i vissa fall fler att dras. Desto fler rätt du har desto mer vinner du, men det finns tyvärr inga strategier för att vinna mer eftersom det är helt slumpmässigt vilka nummer som kommer upp. Det kostar en insats för varje siffra du vill markera och desto mer du har i insats desto mer kan du vinna.

Vad vinner jag på Keno?

På Keno kan du vinna allt från en ny lott till mer än 1000x din insats, eftersom det är baserat på hur stor din insats är så är det svårt att säga vad toppvinsten ligger på, eftersom det är stort beroende på hur stor insats du kan göra hos dem som håller i dragningen. Men det är inte så svårt att vinna på Keno, det räcker ofta med en träff för att vinna – vinsten är däremot inte är så stor då det oftast bara är hälften tillbaka eller ett nytt Keno-kort med ett rätt. Det finns ibland även jackpots på Keno, men hur dessa sker beror helt på var du spelar – det kan vara en extradragning som på lotto där det är jokernummer, eller att du måste träffa i alla siffror du kryssat i.

Keno Online

Keno har funnits online ett tag nu och sprider sig fortfarande, många casinon och lotterier online har Keno-dragningar upp till flera tusen gånger om dagen. Här kan även med enkelhet spela flera Keno-kort samtidigt då den automatiskt visar dig ifall du fått en träff eller inte. Eller så kan du välja att låta sidan slumpmässigt kryssa i det antal siffror du vill markera och bara luta dig tillbaka. Fördelen med Keno Online är att dragningar sker mer ofta och ibland så ofta som flera gånger i minuten.

Keno i Sverige

Keno har funnits i Sverige ett tag nu och styrs inte helt oväntat av Svenskaspel, Keno-korten finns i försäljning hos närmaste lotteriombud och dragningar sker dagligen. Om du vill kan du också spela Keno-Express där vinsterna är mindre men dragningen sker direkt. På Svenskaspel finns där bara 70 nummer på Keno-korten och du kan även spela det på deras officiella sida.