Hur spelar man på lången?

Oddset PowerplayMan kan spela på lången på många olika sätt. Antingen kan man via sin dator gå in på svenska spels hemsida och i lugn och ro lägga sitt bet eller så kan man gå in på en spelbutik och tippa där. Fördelen med internet är givetvis att man slipper gå hemifrån vilket kan vara en stor fördel om man bor långt ifrån närmsta tipskontor. Nackdelen är att man då måste ha ett spelkort för att kunna satsa. En spelbutik däremot brukar ha massa information som kan hjälpa dig i ditt tippande. Där står experttips blandat med all statistik man kan behöva. Numer kan man även satsa på lången via mobilen om man nu har en tillräckligt avancerad telefon för att klara av det.

Hur fungerar lången?

På lången kan man satsa minst 10 kronor och max 500 kronor per tipslapp. Dock måste man betänka att lången betalar ut maximalt 300.000 kronor. Det funkar så att man tippar som sagt på sportevenemang till fasta odds. De matcher man vill spela på har ett fastslaget odds för hemmaseger, bortaseger och kryss. När man har kryssat i de matcher man vill spela på får man reda på sitt sammanslagna odds genom att multiplicera oddset på de matcher man spelat på. Vinsten får man genom att multiplicera insatsen med det sammanlagda oddset.

Allmänt om lången

Fördelen med lången jämfört med till exempel stryktipset är många. Man kan välja vilka matcher man vill satsa på själv vilket gör att man kan välja de matcher man vet mest om. Den som vet mest vinner mest som en gammal slogan för Svenska Spel lyder. Det är faktiskt inte bara tomt snack utan ju mer du vet om de matcher du ska spela på desto större chans har du givetvis att vinna. Det kan vara en bra idé att kolla upp skador, sjukdomar, avstängningar, form och väder innan man lägger ett spel på en match. Allt för att få en edge. En annan stor fördel med lången är att man här kan satsa på många olika matcher såsom tennis, innebandy, bandy och ishockey. Lången har också en relativt hög återbetalningsprocent. 70% går tillbaka till spelarna vilket är högt för Svenska Spel. Dock kan du hitta betydligt bättre villkor hos icke-statliga spelbolag.

Sammanfattning

Lången är ett mycket bra spel att ta till om man gillar sportsbetting. Även om andra spelbolag inte kallar formen för lången så erbjuder alla samma form av spel, att man kan satsa på olika matcher och lägga ihop oddset. Jag rekommenderar dock att man spelar på så få matcher som möjligt. Visst blir oddset högre om man tippar på 10 matcher men chansen att 1 av de 10 matcherna ska gå fel är väldigt, väldigt stor. Satsar man istället på en eller två matcher lämnar man mindre åt slumpen.