Europatipset

Numer finns det därför gott om konnässörer som hellre ser en teknisk spansk match än en (enligt deras sätt att se på saken) oteknisk engelsk match där alla tacklas och sparkar så långt de bara kan. Svenska spel märkte av detta och förstod att man tappade en kundkrets då de inte erbjöd något roligt spel på dessa ligor.

Därför skapade man Europatipset. Det är samma form som stryktipset men har istället för engelsk fotboll med mer matcher från Spanien och Italien. Europatipset är alltså också ett tips där man satsar på fotboll. Målet är att man ska ha rätt på de 13 matcher svenska spel väljer ut för varje omgång, precis som på stryktipset.

Hur spelar man Europatipset?

Europatipset kan du spela antingen via hemsidan (spelkort krävs) eller direkt vid en spelbutik. Kostnaden per rad är en krona och spelar man hos en spelbutik måste man spela på minst två rader. Precis som i stryktipset ska man här tippa på om det blir hemmaseger (1), bortaseger (2) eller oavgjort (X) på 13 utvalda matcher.

För att vinna krävs 10 rätt eller fler. Om utdelningen på 10 rätt är för dålig kommer pengarna gå vidare till nästa veckas pott för att ge så stor vinst som möjligt. Även den spanska och italienska fotbollen kan vara svårtippad och därför kan man också här spela olika system som tillåter dig att använda dig av halvgarderingar och helgarderingar. Ju fler garderingar du behöver desto dyrare blir det naturligtvis.

Allmänt om Europatipset

Europatipset har som stryktipset precis fått sin utbetalningsprocent höjd från 46% till 65% vilket är mycket uppskattat hos spelarna. Eftersom europatipset har fler ligor att välja på är urvalet av matcher större. För spelaren kan det både vara positivt och negativt. Den positiva sidan är att europatipset sällan behöver använda sig av matcher från andraligor som stryktipset gör.

Det negativa är dock att spelaren behöver vara kunnig inom fler ligor. Det räcker inte att vara specialiserad på italiensk fotboll om halva kupongen kommer från la liga. Sannolikheten att man ska få 13 rätt är lika stor som på stryktipset, nämligen ungefär 1 på 1 och en halv miljon. Men här kan man givetvis rejält förbättra sina chanser genom att samla information och studera de olika lagens svagheter och styrkor.

Sammanfattning

Med åren så blir världen mindre och det blir enklare att följa fotboll över hela världen. För 40 år sen var det otroligt exotiskt att man kunde se fotboll hela vägen från England. Nu idag kan man utan problem se en stream från en seriematch i argentinska ligan. Detta har gjort att intresset för att kunna spela på fler ligor än den engelska givetvis har ökat.

Därför var det ett smart drag svenska spel gjorde när de utvecklade europatipset, speciellt när TV sänder både italienska och spanska ligan så det är lätt att följa matcherna. Nu väntar vi bara på sydamerikatipset eller varför inte asiattipset. Vem vet, om 10 år kanske vi är där.