Måltipset

Måltipset introducerades 1983 och är en svensk uppfinning. Konceptet visade sig så lyckat så idag har det spridit sig till många fler länder. Måltipset brukar ge en större utdelning än stryktipset och för att vinna något ska man ha minst 6 rätt.

Har man 5 rätt vinner man dessutom fyra gratisrader till nästa vecka. Om ingen får 8 rätt går vinsten vidare till nästa vecka vilket gör att det ibland kan bildas väldigt stora potter. Största vinsten hittills gick ut 1994 och var då på över 24 miljoner kronor. Man ska dock veta att det är ingen enkel sak att få 8 rätt på måltipset. Det är ungefär 1 chans på 6 miljoner att man ska ta ut de rätta 8 matcherna av de 30 man har att välja mellan.

Hur spelar man Måltipset?

När man ska spela på måltipset måste man först kolla kupongen över vilka matcher som ingår i denna veckas måltips. Sedan är det bara att välja ut de 8 matcher man tror mest på. Finns Tottenham med är det ett bra tips att ta med dem då de öser in mål fram men har Englands sämsta försvar och målvakt. Allt detta leder till att de ofta är inblandade i riktiga målfester.

Man kan lämna in hur många rader man vill och varje rad kostar 2,50 kronor. Om man spelar på en tipsbutik måste man spela för minst 10 kronor, de vill säga fyra stycken rader. Om man lämnar in tipset på en lördag kostar även det 3 kronor extra. En avgift man nog kan leva med om man skulle lyckas vinna 24 miljoner kronor. Man kan också i likhet med stryktipset använda sig av olika system när man spelar på måltipset. Dessutom kan man ta hjälp av Xperten där svenska spel låter 10 experter på fotboll uttala sig om veckans måltips där en rad tas fram baserad på experterna tro.

Allmänt om Måltipset

Måltipset är i mångt och mycket en blandning av lotto och stryktips kan man säga. Det är givetvis en fördel att ha en viss grundkunskap om fotboll. Om det är lag som är extra målglada är det givetvis bra att kryssa de lagen men samtidigt är det ett långt mycket större turmoment inblandat än i till exempel stryktipset.

Av 30 matcher kan man aldrig förutse vilka som kommer vara målrikast på samma sätt som man kan förutse vilka som kommer vinna matcherna. Måltipset har en återbetalningsprocent på 46% vilket är väldigt lågt. Mindre än hälften av insatserna går alltså tillbaka till spelarna. Det är en procent som aldrig skulle accepteras av till exempel pokerspelare i form av rake men när det gäller måltips har man inte så mycket val, det finns ju bara ett bolag som erbjuder denna spelform.

Du kanske också är intresserad av Europatipset.