Oddset Bomben

Då oddset för slutresultat brukar vara högt är det enkelt att förstå dragningen med att spela bomben. Om man utgår ifrån att oddset på ett hyfsat väntat slutresultat är ungefär 15 gånger pengarna är det lätt att förstå hur mycket som kan vinnas om bomben innehåller 4 matcher. 15 upphöjt till fyra blir mer än 50.000. Det är ett väldigt högt odds. Tänk då om någon av matcherna innehåller skrällar så förstår ni hur högt oddset kan bli.

Hur spelar man på bomben?

Bomben består som sagt av 2-4 matcher som Svenska Spel valt ut. Vid varje tillfälle kan man satsa på antingen bomben 1, bomben 2 eller bomben 3 beroende på vilka matcher man vill satsa på. Matcherna är antingen fotboll eller ishockey. Tjusningen med detta är givetvis de otroligt höga odds som kan uppnås. Det högsta oddset som hittills uppnåtts på bomben var över 2.000.000.

Om man då satsar 10 kronor per rad har man 20 miljoner rakt ner i fickan. Inte så pjåkigt. Bomben kan i likhet med de andra varianterna av oddset spelas både på internet eller i en tipsbutik. Spelar man i en butik får man ta fram sin tipslapp för att först kolla vilka matcher som hör till vilken bomb och sen får man fylla i en annan lapp. Tänk på att fylla i på rätt ställe så man inte satsar på bomben 2 när man egentligen vill satsa på bomben 1. Det kan göra att man satsar på otroligt konstiga resultat.

Hur fungerar bomben?

När man ska tippa på bomben så är den lägsta insatsen per rad 1 krona men den lägsta sammanlagda insatsen är 10 kronor. Det går nämligen till så att man tippar på fler än ett resultat på varje given match. Man kan säga att man tippar hur många mål samtliga inblandade lag ska göra. I match 1 kanske man har tippat att hemmalaget ska göra 2, 3 eller 4 mål medan man tror bortalaget är chanslöst och kommer gör 0 mål. Då har man än så länge satsat på tre rader.

Hur många rader man spelar får man reda på genom att multiplicera antalet satsningar på varje lag. Det vill säga i detta fall tippade man 3 utfall på hemmalaget och 1 utfall på bortalaget. 3*1 = 3. Det får man sen multiplicera med nästföljande match. Vanligt är att man satsar mellan 2 och 3 utfall på varje lag. Om bomben då består av tre matcher har man spelat 64 rader då 2 upphöjt till 6 är just 64. Satsar du 1 krona per rad i detta fall kostar ditt spel 64 kronor.

Vill du däremot satsa 10 kronor per rad kostar din satsning i detta fall 640 kronor istället. Varför vill man då satsa mer pengar per rad? Jo så mycket du betalar för varje rad, så mycket multiplicerar man det vinnande oddset med.

Sammanfattning

Bomben är ett spel som kan ge oerhört stora vinster på grund av det höga odds som blir. Dock är det väldigt svårt att tippa rätt resultat på upp till fyra matcher genom att bara tippa ett fåtal utfall per lag. Vill man säkra upp blir det fort dyrt så bomben är helt klart en rolig, men mycket svår variant av oddset.