Hem Spelbolagens favoriter inför VM 2022
Uppdaterad 2022/11/14

Med ungefär en vecka kvar tills att fotbolls VM 2022 ska inledas – så är spelbolagen eniga om vilken den stora favoriten är. Det lag som förväntas att vinna VM guld enligt spelbolagen är Brasilien. När vi jämförde oddsen på de fem största spelbolagen i Sverige så ser vi att alla tagit ut Brasilien som det lag med lägst odds.

Inför fotbolls VM 2022 så har de flesta redan börjat spekulera kring vilket lag som har störst chanser att vinna. De lagen som oftast ligger i topp i dessa spekulationer är just Brasilien, Enland, Argentina, Spanien eller regereande världsmästaren Frankrike. Du kan läsa vår guide för dig som vill tippa VM odds & vem som vinner. Där hittar du alla de spel som du kan placera innan att VM 2022 sätts igång.

Topp 5 favoriter hos bettingsidorna

  • Brasilien
  • Argentina
  • Frankrike
  • England
  • Spanien

Har spelbolagen alltid rätt?

Hur mycket kan man lita på att oddsbolagen har tagit fram rätt lag att vinna VM? Inte alls, faktiskt. Alla som följt fotboll vet hur svårt de stora lagen kan ha i fotbolls-VM.

Om vi tittar på hur bra bettingsidor förutspådde VM 2018 – så var det en blandad kompott. Frankrike (som vann VM 2018 i en final mot Kroatien) var ett av de lagen som hade lägst odds inför mästerskapet. Skulle det dock varit Kroatien som vunnit finalen – så hade ett lag som inte ens var med bland spelbolagens topp 10 favorit vunnit. Dessutom var även Tyskland med bland topp 5 favotierna hos flera spelbolag. Tysklands resa i VM slutade efter en förlust i gruppspelet mot Sydkorea. Det avslöjar hur svårt det kan vara att lista ut vilket lag som vinner. Alltid finns det lag som överpresterear – men också underpreseterar.

Just när det kommer till VM för landslag så är det extra svårt. Trupperna som ställer upp för länderna är sällan sammansvetsade. Många spelare har inte tidigare spelat tillsammans – eller inte riktigt blivit vana med spelsystemen. Det är en faktor som gör att landslagen kan vara extra svåra att tippa på – i jämförelse med klubblag. I klubblagen så finns det mycket mer statistik och trender att undersöka innan en turnering.

Ovanligt fotbolls VM 2022

För att göra det ännu svårare för dig – så är VM 2022 en turnering som inte kommer bli som förr. Detta är första gången som VM spelas under vintern. Det innebär att mästerskapet även kommer att bryta av de mest populära ligorna som La Liga, Serie A och Premier League. Det innebär även mindre vila och mindre tid att svetsa samman lagen. Det planeras även att vara ett mer skadedrabbat VM än många andra år. Allt fler spelare är skadade under tiden som ligorna spelas – än t.ex. på sommaren när ligorna har ett uppehåll.

Just skador och frånvaro kan bli en stor faktor när det handla om att tippa på VM. En del lag har klara nyckelspelare som krävs för att ta sig riktigt långt. Några av de viktigaste spelarna är t.ex. Kevin De Bruyne i Belgien, Luka Modric i Kroatien eller Robert Lewandowski i Polen.

Dessutom kommer Qatar bjuda på ett av de varmaste VM-slutspel genom tiderna. Det räknas bli upp mot 40 grader på arenorna under flera matcher. Det kan helt klart bli en faktor som spelar roll för flera landslag.