Hem Säkerhetsmarginal i Kellys Strategi
Uppdaterad 2022/10/05

Man kanske till och med är betydligt sämre på detta än vad spelbolagen är. Då måste man ha en säkerhetsmarginal för att inte rullen ska ta slut alltför fort. För att det inte ska bli så att vissa perioder är iskalla och andra relativt heta ska man försöka hitta en jämn nivå. Detta genom att hitta en felmarginal. Helst ska man bokfört över 100 bets innan man kan hitta denna felmarginal.

Allt för att göra sitt bettande så ”säkert” som möjligt. Naturligtvis finns det även här en formel för hur man ska gå tillväga för att räkna in felmarginalen i ekvationen. Med hjälp av detta vinner man in något långsammare takt men man förlorar också i betydligt långsammare takt. Det man behöver nu är en rankingpoäng på sig själv. Hur duktig är jag på att gissa matchers utfall? Vi behöver nu en variabel som kallas divisor och här benämns som D. Den hittar vi genom att titta på din bokföring. Säg att du har 67 lyckade spel av 100 möjliga. Det gör dig en träffprocent på 67%. 1/0,67 = 1,49. Detta ger att din divisor alltså är 1,49.

Formel med säkerhetsmarginal inräknad

Kellys StrategiNu får vi en ny formel som alltså tar fakta på hur duktig tippare du är. Denna formel ser ut såhär:
L = (P*K – 1)/(K-1)/D. Precis som förut har vi att L står för din insats, P är ditt förtroende för ett visst utfall i matchen du bettar på, K är spelbolagets odds medan D är den nya variabeln divisorn som representerar din skill som tippare.

Om vi då ser till vårt exempel i föregående artikel om matchen mellan Arsenal och Manchester United skulle vår nya uträkning bli som följer:
L = (0,45*3,33 – 1)/(3,33 – 1)/1,49. Detta ger nu L ett värde på ungefär 0,14. Räknar vi med felmarginalen som bygger på dina egna resultat bör alltså insatsen på detta spel snarare ligga på 14% av din bankrulle än de 21% som vi fick i den förra uträkningen.

Sammanfattning

Nu har vi kommit så långt så man kan börja använda sig av denna metod på riktigt. Att ha koll på sina insatser, så kallad föra bok, idag är inga bekymmer alls. Alla kan utan bekymmer skapa ett program på excel som gör alla uträkningar åt dig. Det svåra med denna metod är att minnas att man enbart satsar när man har större förtroende för ett utfall än vad spelbolagen har.

Det vill säga, om spelbolaget ger ett odds som motsvarar 60% chans på ett utfall ska du enbart satsa på detta om du själv ger utfallet en större chans än 60%. Gör du det och följer denna metod ska du snart se hur din rulle växer fort och hur du kan hålla dina förluster i schack!