sportspelFrån början var det ganska oseriöst, man lämnade in ett stryktips och såg på tipsextra, men med tiden har det utvecklats till något för riktiga proffs. Det ligger något i vad den gamla reklamen sa: ”Den som vet mest, vinner mest”.

Detta gör att alla tidningar idag har minst en person anställd för att tipsa läsarna om sportspel. Sportspel har helt enkelt blivit något som säljer en hel del tidningar. Ser man de sista sidorna i sportbladet eller Expressens sportavdelning är de nästan alltid vikta åt tips och spel. Det är redovisning av alla matcher som finns att satsa på med initierade gissningar fyllda av alla förutsättningar.

Här nedan kommer en enkel guide över de vanligaste sportspelen och vad man ska tänka på när man satsar. Besök även gärna Betting odds spelbolag och bonus.

Fotboll

Eftersom fotboll är världens största sport måste vi givetvis ha med fotboll i en sådan här lista. Det första man ska tänka på när man ska tippa på en fotbollsmatch är att kolla på de inblandade lagens form. Hur har de spelat på sistone? Vilka har varit bäst? Kan man se några trender i de senaste matcherna? Allt detta är väldigt viktiga bitar när man ska välja vilket lag man tror på. Nästa grej man alltid ska göra är att kolla hur bra lagen presterar på hemma- respektive bortaplan. Vissa lag spelar drömfotboll hemma men kan inte alls prestera borta. Är så fallet ska man inte tippa på ett sådant lag när de spelar borta oavsett deras form. Efter det är det mycket viktigt att kolla upp avstängningar och skador. Ett lag kan ha gått fram som en slåttermaskin hela säsongen, det hjälper ändå inte speciellt mycket om man har alla målvakter skadade samt 10 spelare från förstaelvan avstängda. Om inte laget ifråga är Chelsea då som skulle kunna ställa upp med sitt C-lag utan att det skulle märkas speciellt mycket. Kollar man upp dessa fakta innan man tippar är man på god väg att nå önskad effekt med sitt spel.

Ishockey

Det näst största sportspelet vi har i Sverige är ishockey. Mfånga av de grejer man ska kolla på i fotbollen gäller även här men här finns även en del andra tips att ta hänsyn till. Först och främst måste man se vem som kommer stå i mål. Många ishockeylag roterar sina målvakter då de spelar fruktansvärt många matcher på en säsong. I en sport som ishockey spelar då givetvis målvakten enormt stor roll. Om ett lag tänker vila sin förstemålvakt kan det vara en bra idé att avvakta från att spela på det laget. En annan viktig aspekt i en sport som ishockey där utvisningar spelar så stor roll är att hålla lite koll på vem som kommer döma matchen. Om ett lag ofta drar på sig utvisningar och man ska ha en domare som brukar blåsa friskt kan det vara klokt att avvakta med ett spel på det laget då de förmodligen kommer spela en hel del box play under matchens gång.