Vi ger dig sveriges bästa tips för spelbolag på nätet – Garanterat!

Oddset Matchen

För den som inte är intresserad av så många matcher utan bara gillar en match finns det spelet matchen. Visst kan man spela en singelmatch på lången men det ger oftast inte speciellt högt odds, om man nu inte satsar på en riktig chansning såklart. Matchen däremot ger ett högre odds då det är så mycket svårare att förutse. Man ska här tippa resultatet på en given match. Även matchen är bra på det sätt att det finns flera olika sporter man kan välja mellan som till exempel fotboll, ishockey, bandy, innebandy och handboll.

Spela på Odds hos Betsafe Odds här!

Hur spelar man på matchen?

Vanligtvis har detta spelsätt spelstopp 5 minuter innan matchen börjar vilket innebär att du kan kolla upp väldigt många saker innan du satsar. Glöm inte att göra ordentlig research då det kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Du kan spela på matchen antingen hos en spelbutik eller via internet. Spelar du via internet måste du ha spelkort om du spelar på Svenska Spel. Givetvis kan du även registrera ett konto på någon annan spelsajt och satsa på slutresultat där. Glöm inte att det alltid är slutresultat efter ordinarie tid som gäller. Eventuella förlängningar och straffar räknas alltså inte med.

Hur fungerar matchen?

Precis som på lången är lägsta insatsen 10 kronor medan du maximalt kan satsa 500 kronor. Oddsen för matchen är rullande och ändras efter hur spelare satsar. Om någon till exempel lassar in ett enormt bet på resultatet 2-1 kommer oddset på detta sjunka. Liknande system finns på travet. Om man vill tippa på en tipsbutik tar man fram rätt formulär och kryssar i antal mål för hemmalaget, antal mål för bortalaget samt hur mycket man vill satsa för. Om man kryssar i fler än ett alternativ för mål hos hemma laget och/eller bortalaget kan man göra ett system av det så man tippar på alla resultat som har de målen med. Med andra ord betyder det att om man satsar på att hemmalaget ska göra 1 eller 2 mål och bortalaget ska gör 3 eller 4 mål har man egentligen gjort 4 bet. Man har satsat på resultaten 1-3, 1-4, 2-3 och 2-4.

Allmänt om matchen

En negativ sak som det är bra att veta om från början är att du aldrig vet vad det slutgiltiga oddset på ditt bet kommer vara. Det beror helt på hur andra lägger sina bet då oddset som sagt är rullande. Det kan vara ganska irriterande att inte veta i förväg hur mycket man kan vinna. Oddset matchen har i likhet med lången en utbetalningsprocent på 70% vilket är högt för Svenska Spel om man ser till de andra spel de erbjuder. Du kan dock som alltid hitta bättre alternativ på internet. Om du vill spela resultat på flera olika matcher istället kan du använda dig av oddset bomben som introducerades för några år sen. Mer om det i en separat artikel.

Sammanfattning

Om det är en dag då det egentligen bara spelas en match, som till exempel när det är VM-final eller final i Champions League, är oddset matchen ett verktyg som gör att matchen kan bli mer spännande. Det är alltid roligare att titta på idrott med en tipskupong i näven och om du är duktig på att förutse slutresultat är detta spelformen för dig.

Spela på Odds hos Betsafe Odds här!

Privacy Policy