Vi ger dig sveriges bästa tips för spelbolag på nätet – Garanterat!

Sveriges forwards i fotbolls-EM 2012

När man hör Sverige och fotbollsforward i samma mening finns det alltid ett namn som kommer upp. Zlatan Ibrahimovic, Sveriges genom tiderna mest meriterade fotbollsspelare. Självklart kommer han få dra ett tungt lass i det vi hoppas kommer vara en magisk sommar och den största faran mot ett svenskt deltagande är en skada på denna ikon. Det finns dock spelare bakom som kan ta hans plats om det skulle vilja sig så illa att man skulle behöva klara sig utan honom. De mest aktuella nu för en position längst fram i ett svenskt landslag är Marcus Berg, Johan Elmander och Tobias Hysén. Här nedan följer en kartläggning över de svenska anfallarnas styrkor respektive svagheter.

Spela på Odds hos Betsafe Odds här!

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan är utan tvekan en av världens bästa anfallare idag. Han har spelat i klubbar som Ajax, Juventus, Inter och Barcelona och vunnit överallt. Nu huserar han i Milan och det ska bli kul att se om han kan ta vinnarkulturen med sig till Milans omklädningsrum som är svältfött på framgång de senaste åren. Det är svårt att hitta någon egentlig svaghet hos Zlatan som egentligen är ganska komplett som fotbollsspelare. Han är enormt stor och stark och inte många försvarare kan flytta på honom. Han har ett bra skott, starkt huvudspel, en gudabenådad teknik och fin spelförståelse. Det enda man kanske skulle kunna anmärka på när det gäller Zlatan är att dels har han inte direkt blivit snabbare med åren och dels har han ibland vissa tendenser att bli lite väl egoistisk. Om det går emot honom och han inte får bollarna som han vill kan det ibland bli lite för mycket negativt tänk hos honom. Förutom det är han en komplett spelare och Sveriges lagkapten.

Johan Elmander

Här har vi en spelare som i mångt och mycket är Zlatans raka motsats. Detta är en extrem lagspelare som alltid offrar sig helhjärtat för det lag han spelar för, vare sig det gäller klubblaget eller landslaget. Behöver Sverige en spelare som löper tills han är död är det Elmander man ska satsa på. Johan är inte världens snabbaste anfallare men hans löpningar är även bra för att öppna upp ytor för andra spelare som kan fylla på. Han är också relativt stark och besitter ett bra huvudspel. Johan tillhör just nu Bolton Wanderers i Premier League.

Marcus Berg

Ända sedan Marcus började spela fotboll i Torsby har han gjort enormt mycket mål. I IFK Göteborg fick han snabbt smeknamnet Svarte-Marcus (efter den legendariska Svarte-Filip som har det allsvenska målrekordet) på grund av sin förmåga att alltid göra mål. Detta har han fortsatt med och öst in mål i stort sett alla klubbar han representerat. Detta trots att han egentligen inte är jättebra på något alls. Han är ingen kanonskytt eller fantastisk huvudspelare. Han har inte Zlatans teknik eller Messis snabbhet. Däremot är han född med ett fruktansvärt målsinne, något som kan behövas om Sverige ska gå långt i EM.

Bakom dessa tre ser det lite tyngre ut. Ola Toivonen kan även han användas som forward och Tobias Hysén gör alltid sitt jobb men man önskar lite att en ny, svensk talang ska ta steget fullt ut och bli en landslagsforward av rang.

Privacy Policy