Vi ger dig sveriges bästa tips för spelbolag på nätet – Garanterat!

Sveriges defensiva trupp i fotbolls-EM 2012

Nu går vi visserligen händelserna en hel del i förväg här då Sverige i skrivande stund bara spelat två matcher i kvalet men då vi på denna sidan tycker det vore så fantastiskt roligt med Sverige i ett stort mästerskap igen tänker vi redan här gå igenom den trupp som kan tänkas spela vid ett eventuellt EM-slutspel i Ukraina och Polen. Finns det som krävs eller behövs det att nya spelare kommer fram? Döm själva. Vi börjar väl från början med lagets defensiv.

Spela på Odds hos Betsafe Odds här!

Målvakter

De målvakter som verkar ordinarie i svenska landslaget i dagens läge är Andreas Isaksson från PSV och Johan Wiland i FC Köpenhamn. Andreas Isaksson får räknas som förstemålvakt även om en del experter ansett att han inte riktigt håller måttet. Isaksson kom fram väldigt tidigt redan som 17-åring i Trelleborg och sågs då som Sveriges största talang genom tiderna på målvaktssidan. Sedan dess har han representerat klubbar som Juventus, Manchester City och PSV Eindhoven där han spelar nu. Han styrkor får luftspelet och de snabba reflexerna räknas som medan hans enormt darriga spel med fötterna får ses som hans stora svaghet. 2012 kommer han vara 31 år gammal vilket är en perfekt ålder för en målvakt. Johan Wiland däremot är lite mer av en late bloomer. I år har han gjort stor succé hos FC Köpenhamn som gjort ännu större succé i Champions League. Johan Wiland är ett hyggligt komplement men är ingen målvakt man skulle vilja bygga defensiven på.

Försvar

Det är som sagt två år kvar till mästerskapet och mycket kan hände än men de backar som verkar mest aktuella just nu är Behrang Safari, Mikael Lustig, Oscar Wendt, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Jonas Olsson och Andreas Granqvist. Här ligger, enligt många, Sveriges största svaghet. Det är inga världsnamn vi talar om. Visst har Olof Mellberg varit en krigare och lyckats hyfsat bra nästan överallt han varit men det finns en anledning till att han aldrig spelat i en större klubb än Aston Villa.

Bredvid Mellberg verkar det som att Majstorovic till sist tagit den andra ordinarie mittbacksplatsen. Återigen en stor, stark, stabil mittback men vars karriär aldrig nått de riktigt stora höjderna. Som reserver på denna viktiga position finns Andreas Granqvist och Jonas Olsson. Granqvist spelar just nu i holländska Groningen som är en stabil mittenklubb i Eeredivisie. Han är känd för att krydda sina säsonger med ett eller två rena Maradona-mål per säsong. En hyfsad spelare utan den där riktiga spetskompetensen. Jonas Olsson huserar just i West Bromwich Albion i Premier League där han gör braksuccé, precis som resten av laget. Han får helt klart träning då han spelar i världens bästa liga i ett av de sämre lagen men än så länge har han skött sig strålande.

Det ska bli intressant att se vart hans karriär tar vägen. På kanterna heter de ordinarie ytterbackarna just nu Behrang Safari och Mikael Lustig. Behrang spelar i Schweiziska Basel medan Lustig hittas i norska Rosenborg. Det är två offensiva, moderna ytterbackar som gärna följer med upp i anfallet. Tyvärr är de även moderna ytterbackar i den mening att de ofta virrar bort sig lite i de defensiva positionerna.

Privacy Policy