Vi ger dig sveriges bästa tips för spelbolag på nätet – Garanterat!

Sveriges chanser att ta sig till fotbolls-EM 2012

För att man ska få en magisk sommar 2012 finns det en del saker som krävs. Man ska ha sol och härligt väder. Helst ska man ha semester. Det krävs en massa grillande och ljumma sommarnätter. Allt detta är saker som ger en bra, trivsam sommar, men för att nå upp till nivån som krävs för att få kallas magisk krävs det lite mer, nämligen att Sverige går till fotbolls-EM som kommer spelas i Ukraina och Polen. Vem minns inte nätterna 1994 när Sverige tog brons.

Spela på Odds hos Betsafe Odds här!

De flesta kan säga exakt var de var under den magiska straffläggningen där Ravelli en gång för alla räddade sig in i historieböckerna. Efter det har det funnits tillfällen där somrarna hade kunnat blivit lika magiska. Vi hade VM 2002 i Japan och Sydkorea där Sverige hade en perfekt lottning och hade bara Anders Svenssons snurrfint resulterat i mål istället för i ett stolpskott vet man inte vart det hade slutat. 2004 var det dags för EM i Portugal och ett trendbrott för svensk fotboll på så sätt att det vallfärdade svenska fans till arenorna runt om i Portugal. Återigen hade Sverige bra lottning och ett jätteläge att gå långt men i förlängningen mot Holland i kvartsfinalen grinade oturen Sverige i ansiktet i form av två virkträffar.

Efter det har Sverige inte riktigt vara nära någon magisk sommar men nu verkar det vara något på gång igen. Ett nytt, ungt, svenskt landslag ska chocka Europa genom att gå långt i detta mästerskap förda av storstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Mycket ära bör ges till Jörgen Lennartsson, mannen som förde Sveriges U-21 landslag till en semifinal mot England under mästerskapet på hemmaplan 2009. Många av dessa talanger är nu på väg upp till A-landslaget och har tillsammans med den nya tränaren Erik Hamrén gjort en offensiv satsning för att få tillbaka landslagets glädje efter den något mer tråkiga Lars Lagerbäck. Frågan är om det kommer bli bättre eller sämre.

Kvalet

När Uefa lottade kvalet till mästerskapet 2012 tyckte de flesta experter att Sverige fått en ganska fördelaktig lottning. De länder som hamnade i Sveriges grupp var Holland, Ungern, Finland, Moldavien och San Marino.

Det som gäller för att gå vidare till EM är att vinna sin grupp. Kommer man två i sin grupp får man spela en play-off match mot en annan grupps tvåa om man inte lyckas bli den bästa tvåan av de 9 kvalgrupper som finns, då är man nämligen direktkvalificerad. Om man ser på motståndet så ser det väldigt spännande ut och med skiftande kvalité. Holland blir givetvis den svåra motståndaren. Holland som i år, 2010, gick ända till final i VM där man först i förlängning föll mot Spanien.

Oavsett hur man gör det så är det givetvis mycket starkt att ta sig till en VM-final. Storstjärnor som Robben, Kuyt, Van Persie och Sneijder är inga enkla spelare att försvara sig emot. Med ett så starkt lag i gruppen kanske man får sikta in sig på att knipa andraplatsen i gruppen bakom dessa storfavoriter. Andraplatsen får man kämpa om mot Ungern (som Sverige tycks möta i alla kval nuförtiden) och Finland som har spelat bra i alla kval de senaste åren utan att nå den där riktiga framgången. Moldavien och San Marino är båda lag som Sverige ska ta 6 säkra poäng mot och därför lämnar vi dem helt utanför resonemanget. Det blir en mycket spännande resa att se fram emot och man kan inte säga annat än att den börjat fantastiskt bra med segrar mot Ungern och San Marino.

Privacy Policy