Vi ger dig sveriges bästa tips för spelbolag på nätet – Garanterat!

Kvalet till fotbolls-EM 2012, grupp E-I

Här fortsätter genomgången och tippandet av kvalet till fotbolls-EM 2012.

Grupp E

Här kommer vi så till Sveriges grupp bestående av Ungern, Holland, Finland, Moldavien och San Marino utöver Sverige självt. Mer om vad vi tycker om den gruppen kan ni läsa i en annan artikel men kort kan sägas att Sverige och Holland kommer promenera genom gruppen utan problem som etta och tvåa. Placeringen sinsemellan känns som 60-40, fördel Holland.

Grupp F

Nu är det dags för en av de lättaste grupperna där vi hittar lagen Kroatien, Grekland, Georgien, Israel, Lettland och Malta. Ser man på gruppen känns det direkt som att Kroatien kan lufsa igenom gruppen utan några problem alls. Dock är de lite på dekis och inte alls lika bra de var bara för några år sen. Men de har absolut bra spelare med Tottenham-mittfältaren Luka Modric i spetsen. Grekland som ju fruktansvärt sensationellt vann fotbolls-EM 2004 i Portugal har sedan dess blivit känt som ett riktigt tråklag. Stabila defensivt men dödligt tråkiga offensivt. Därför är det föga förvånande att de på två matcher i kvalet än så länge har 1-1 i målskillnad. Gruppen är dock såpass lätt så jag tror de kommer ta andraplatsen men sen ryka direkt i play-off, oavsett vilket lag de får möta. Kroatien går vidare enkelt.

Grupp G

Nu kommer vi till den första femlagsgruppen som dessutom förmodligen är en av de klaraste. Den består av England, Bulgarien, Wales, Montenegro och Schweiz. England är givetvis stora favoriter här och bör ta sig vidare relativt enkelt. Bakom britterna kan det dock bli spännande om andraplatsen där både Bulgarien, Montenegro och Schweiz borde ha chans att knipa platsen. Bulgarien lider dock starkt av att de inte har sin största stjärna Berbatov (som tackat nej till landslaget) tillgänglig. De har också startat kvalet katastrofalt med en 4-0 förlust mot England och även en förlust mot andraplats-rivalerna Montenegro, som för övrigt gör sitt första kval. Schweiz har än så länge bara spelat en match, där man fick stryk av England, men jag tror ändå att Schweiz kommer knipa andraplatsen bakom överlägsna England.

Grupp H

Grupp H är den nordiska gruppen där vi hittar Island, Danmark och Norge. Förutom våra nordiska bröder hittar vi även Portugal och Cypern. På förhand var detta en av de öppnaste grupperna då Portugal är riktigt på nedgång medan Norge snarare har ett nytt spännande lag på gång. Danmark är som nordens brassar alltid sevärda och bra och om bara deras fixstjärna Bendtner kan bli frisk får de ett starkt lag med andra spelare som Liverpools Agger. Bakom dessa länder får vi inte heller glömma Island som är på frammarsch och Cypern som inte längre är den B-nation de en gång var. Kvalet började med att Portugal spelade 4-4 i en helt vansinnig match mot Cypern och därefter förlorade mot Norge. Norge hade i sin tur enorma problem med Island i sin första match men lyckades ändå ta tre poäng där och leder därmed gruppen. Danmark har vunnit sin enda spelade match än så länge. Här torr jag stenhårt på norden och jag tror Norge tar förstaplatsen före Danmark medan Portugal får ta nya tag nästa kval.

Grupp I

Sista gruppen består så av regerande europa- och världsmästarna Spanien tillsammans med Skottland, Tjeckien, Litauen och Liechtenstein. Här finns det inget att snacka om. Spanien kommer krossa alla andra lag och vinna gruppen. Bakom dem ser det däremot grymt intressant ut. Litauen har börjat kvalet strålande och slagit Tjeckien samt plockat poäng av Skottland. Trots detta tror jag Tjeckien tar andraplatsen bakom suveräna Spanien.

Privacy Policy