Vi ger dig sveriges bästa tips för spelbolag på nätet – Garanterat!

Kvalet till fotbolls-EM 2012, grupperna A-D

För att ta sig till Fotbolls-EM 2012 i Ukraina och Poler måste man först gå igenom ett kval. Kvalet består av 9 olika grupper bestående av 5 eller 6 lag var. Vinnarna i varje grupp plus den bästa tvåan är direkt klara för mästerskapet ihop med de två värdnationerna. Då återstår 4 platser som de 8 återstående tvåorna kommer få kämpa om i play-off matcher som lottas när grupperna är klara. Om ni hade tänkt satsa på vilka lag som vi får se sommaren 2012 ska ni läsa noga här då vi går igenom alla grupper och ger er tips och information om varje grupp.

Grupp A

Grupp A består av Tyskland, Turkiet, Österrike, Belgien, Kazakstan och Azerbadjan. Storfavoriter i denna gruppen är givetvis Tyskland och här ska ni få ett säkert tips direkt. Tyskland kommer gå vidare till EM. De vet nämligen inte hur man misslyckas. Tyskland har dessutom börjat kvalet bra med två raka segrar. Där bakom kommer det stå mellan Turkiet och Österrike där jag tror Turkiet är det starkare laget. Däremot är jag inte alls säker på att de kommer klara en play-off match. Belgien var ett lag jag hade stora förväntningar på innan kvalet men de har börjat med två raka förluster och därmed har de satt sig själva i ett väldigt svårt läge.

Grupp B

Här hittar vi Irland, Slovakien, Ryssland, Makedonien, Andorra och Armenien. Något som får betecknas som en av de lättare grupperna då de tre sistnämnda samtliga är riktiga strykpåsar. Här kommer det stå mellan Irland, Slovakien och Ryssland. Irland som blev bestulna på en VM-plats av Martin Hanssons inkompetens, Slovakien som slog ut Italien i VM och Ryssland som missade mästerskapet efter att ha fallit i en play-off match mot Slovenien. Här har Slovakien börjat bäst genom att vinna båda sina matcher varav en var mot Ryssland på bortaplan. Irland har tagit två planenliga segrar mot bonkegäng och Ryssland står på 3 poäng. Här är det väldigt svårtippat men jag tror Irland tar förstaplatsen med Ryssland som tvåa.

Grupp C

Återigen en ganska öppen grupp där vi hittar Italien, Serbien, Slovenien, Estland, Färöarna och Nordirland. Från start kan man tycka att Italien ska promenera genom gruppen men så enkelt är det inte när man har lag som Serbien och Slovenien i samma grupp. Två lag som båda gjorde bra ifrån sig i senaste VM. Speciellt Serbien har ett mycket spännande lag på gång. I denna gruppen känns det väldigt öppet då Italien inte är vad de en gång var. I första matchen hade man enorma problem med Estland. Slovenien å andra sidan lyckades förlora hemma mot Nordirland. Räkna med att Italien tar sig vidare som gruppetta på ren rutin medan Serbien ganska enkelt tar andraplatsen.

Grupp D

Här hittar vi en enormt spännande grupp bestående av Frankrike, Bosnien/Hercegovina, Rumänien, Albanien, Vitryssland och Luxemburg. Frankrike gjorde ju bort sig totalt i VM och man vet inte riktigt vart man har detta landslag i spillror. Bosnien kommer med en spännande ny generation medan Rumänien längtar tillbaka till de gyllene åren på 90-talet. Detta till trots är det faktiskt Vitryssland som börjat bäst genom att slå Frankrike i Paris och sedan kryssa mot Rumänien. Denna gruppen är ett riktigt getingbo och det är fruktansvärt svårt att sia vad som kommer hända. Frankrike har klart skickligast spelare men de lyckas inte få ihop laget. Här tror jag på en skräll där Rumänien tar förstaplatsen medan Vitryssland kniper andraplatsen framför Frankrike. Jag måste dock lägga in en brasklapp att får Frankrike ihop laget av alla stjärnor har de goda möjligheter att gå vidare till slutspel.

Privacy Policy